12 Şubat 2012 Pazar

Kelaynak kuşu


Çok fazla alışveriş yapmayı sevmemekle birlikte evle ilgili alet edevatın satılan dükkanları genellikle transit geçerim. Niyeyse yaşadığım ev kendime ait olmayınca, süsleyip püslemenin çok da manalı olmadığını düşünürüm ki ne kadar yanlış! Bu anlayıştan giderek uzaklaştığımın göstergesi olarak dün English Home mağazasına uğradım.



Müşterinin dikkatine çekmek, son dakikada bir şeyler daha satmak amacıyla kasaların yanında yerleştirilen ufak tefek objeler vardır mağazalarda, süper satış taktiğidir, özellikle tüm kadınlar bunu bilir. Ben genelde bu tongaya düşmem, oltaya gelmem ama gördüğüm şeyler gerçekten hoşuma gitti bu sefer, yenilikçi ve yaratıcı geldi, üstelik katma değeri de var! (Projeci jargonu, mesleki dejenerasyon:))

Gelelim ne satın aldığıma. 3'lü kuş motifi! Aman da ne var bunda demeyin, objeye yerleştirilen etiket gerçekten çok açıklayıcı ve satın
almamı sağlayıcı bir faktördü. Zira şöyle yazıyordu: "Nuh Peygamber, tufandan sonra Ağrı Dağı'na geldiği zaman 3 kuş türünü serbest bırakmış; barış için güvercin, yeni bir çağ için kırlangıç ve bereket için kelaynak kuşu... Soyu giderek tükenmekte olan kelaynak kuşunun bereket getirdiği inancından hareketle satın aldığım bu güzel objeyi evimin en nadide yerine asmaktan mutluluk duydum. Sevdiklerinize vereceğiniz güzel bir armağan olabilir.

3 yorum:

  1. benim de var evimde bundan, kayınvalidemin hediyesi:)

    YanıtlaSil
  2. çok ciciler :)
    her girdiğimde mağazada dikkatimi çekmiştir benimde bu cici kuşlar.
    sağlıkla ve bereketle dolu günlerde kullanın.
    takipçinizim.,
    bende sizi bekliyorum sayfama.
    gönülden sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Ey bilinçsiz tüketiciler, aldığınız ürünün etiketini lütfen okuyunuz. Bakın neler öğreniyormuş insan. Zezecim ellerine, yüreğine sağlık:)

    YanıtlaSil